مقاله حماسه عاشورای حسینی در جهان اسلام و عاشورا درابهر

مقاله حماسه عاشورای حسینی در جهان اسلام و عاشورا درابهر مقاله حماسه عاشورای حسینی در جهان اسلام و عاشورا درابهر

دسته : -پژوهش

فرمت فایل : word

حجم فایل : 37 KB

تعداد صفحات : 51

بازدیدها : 169

برچسبها : دانلود مقاله

مبلغ : 6000 تومان

خرید این فایل

مقاله حماسه عاشورای حسینی در جهان اسلام و عاشورا درابهر

بخشهایی از متن:

مقدمه

ارزش وتعالی اجتماعی انسان ها به آثار وگذشته و هنری ،علمی و تاریخی و عقیدتی آن قوم بستگی دارد ،که اصطلاحا"در واژه های جدید به آن هویت اجتماعی می گویند .

همچنان که علوم زیستی ثابت کرده است نوع و نسل یک گل ویا یک درخت ویا حیوان خاص در بقای آن موجود ودر مقابله با آفت های مختلف موثر است .

نسل افراد خانواده هم در ادامه زندگی ودر مقابله با مسایل سیاسی و اجتماعی و فرهنگی حائز اهمیت خاص است .

نسل اجتماعی ودر یک کلام عمده تر بافت های اجتماعی ریز از چنین شاخص ها و عباراتی برخوردار هستند . اگر قوم و ملت و جامعه ای هنری از گذشتگان نداشته باشید زبان و گویشی از اجداد خود به ارث نبرده باشید و اگر اجتماعی باوهای آزادی و وطن دوستی و عشق وآرمان خواهی رادر رگ وخون نداشته باشی واگر اجتماع و ملتی عقیده و باورهای ارزشی و اجتماعی راازخود نداشته باشد ویا اگر هم داشته بسیار ابتدایی و قابل عرضه و دفاع نباشد اصطلاحا"این جامع و مجموعه دارای هویت نیست .

...

مراسم عاشورا در جهان اسلام

امروزه سوگواری امام حسین (ع) در شبه قاره هند ،آناتولی وآسیای صغیر ،مصر ومغرب و کشورهای آفریقایی ،ایران ،افغانستان و حتی کشورهای اروپایی رونق دارد وبه عنوان یک عامل تاثیر گذار موجب ترویج تشیع در جهان شده است .

شناخت و پژوهش این مراسم ارزش آن را دارد که پژوهشکده ویژه ای بدان اختصاص یابد . تعزیه گردانی ،شبیه خوانی ،نوحه گرایی ،سینه و زنجیر زنی در شمار ابزارهای انتقال مفاهیم دینی وعرفانی شیعه به جهان شمرده می شوند و همین ابزار ها با توجه به جنبه های نمایش آیینی ،زیبایی شناختی وابعاد هنری و نیز فرصتهایی که برای مشارکت مردم فراهم می سازند ،هنر مقاومت را به مخاطبان خود آموزش می دهند ودر مطبوعات و کتابها و اسناد زیادی مورد بحث وگفت وگو قرار گرفته اند .

مادراینجا فقط به جلوه هایی از این مراسم در بخشی از قلمرو وسیع اسلام اشاره می کنیم و بدون تردید پژوهش جامع به فرصت و فراغت بیشتری نیازمند است .

سوگواری مردم عراق و جهان عرب

مراسم عزاداری امام حسین (ع) در روز عاشورا ،از زمان شهادت آن حضرت به ویزه پس از دستور متوکل عباسی برای ویرانی قبر او در کربلا و شهرها و روستاها ومیان چادر نشینان شکل گرفت و با گذشت زمان هیاتها و اجتماعاتی تشکیل شد . این سنتهای دینی که در محرم و صفر اجرا می شوند در تاریخ العرب فیلیپ حتی ،کتاب تاریخ کربلا و حائر الحسین نوشته سید عبدالجواد کلیددار ،کتاب مدینه الحسین سید محمد کلیددار آل طعمه ،مهزله العقل البشری ودراسه فی طبیعه المجتمع العراقی نوشته دکتر سید علی الوردی و کتاب سید محسن امین بازتاب یافته است .

...

تارروز عاشورا همین برنامه ها باضافه مراسم روضه خوانی ،سینه زنی در مساجد و منازل و شبیه خوانی در منازل بعضی افراد ادامه داشت و تمام مساجد که در محلات مختلف بودند دراین ایام آماده وفعال می شدند و با یاری مردم همان محله فرش و زیر انداز و وسائل مختلف پذیرایی برای مسجد آمرده می شد و علم ها و بیرق ها در بیرون از مسجد ودر میدان قرار داده می شدند و پس از مراسم منبر و سخنرانی امام جماعت دستجات براه می افتادند . در روز تاسوعا و عاشورا مساجد و دستجات با تجهیزات کامل عزاداری می کردند و صبح با بصدا درآوردن شیپور در میدان مسجد مردم دسته دسته با آمادگی در میدان جمع می شدند و بعد دسته های سینه زن ،زنجیر زن ،قمه زن و علاوه برآنها شبیه خوان ها که هرکدام به لباس و تجهیزات خود مجهز بودند سوار بر اسب در میدان حضور پیدا می کردند و کاروان شتران و نعش های درست شده و شیر و 000 نیز همراه عزاداران حرکت می کردند . اولین کسانی که عزاداری را شروع می کردند قمه زنها بودند که پس از یکی دوبار گردش در میدان همانجا اقدام به قمه زنی می کردند که توسط مردم سرشان پانسمان و به حمام می رفتند وبقیه عزاداران و دستجات پس از این مراسم حرکت خود را شروع می کردند .

 

منبع دارد.

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید