مقاله تاثیر كامپیوتر بر جامعه

مقاله تاثیر كامپیوتر بر جامعه مقاله تاثیر كامپیوتر بر جامعه

دسته : -پژوهش

فرمت فایل : word

حجم فایل : 73 KB

تعداد صفحات : 41

بازدیدها : 215

برچسبها : دانلود مقاله

مبلغ : 4700 تومان

خرید این فایل

مقاله تاثیر كامپیوتر بر جامعه

مقاله تاثیر كامپیوتر بر جامعه

جامعه شناسی كامپیوتر

كامپیوتر و اینترنت امروزه به بخش غیر قابل انكار و مهمی از زندگی اكثر مردم جهان مبدل شده است. بررسی جامعه شناختی و تاثیر متقابل جامعه بر كامپیوتر و جامعه شبكه ای و بالعكس اثرات فراوان كامپیوتر و برنامه های كامپیوتری و اینترنت و... بر شكل جامعه، ساختار و سازمان آن، هنجارها و ارزشهای جامعه و حتی انحرافات اجتماعی و... مسئله قابل ملاحظه ای است. از دیگر سو از بعد روان شناختی، تاثیرات فراوان كامپیوتر بر روح و روان افراد و مشكلات یا تبعاتی از این قبیل نیز كم اهمیت نمی باشد. از دید اقتصادی، بازار گسترده كامپیوتر و ثروت فراوانی كه از این طریق به شكل خرد و كلان عاید عده ای می شود و مواردی از این قبیل كه ثروتمندترین فرد جهان صاحب شركت مایكروسافت است و نیز این موضوع كه امروزه كشورهایی كه در جامعه اطلاعاتی نقش بیشتری ایفا كنند ثروت بیشتری خواهند داشت و بالعكس مسئله مهمی به نظر می رسد. از بعد سیاسی، تاثیر متقابل سیاست و شبكه های كامپیوتری و اینترنتی غیر قابل اغماض به نظر می رسد. از دریچه فرهنگ نیز انكار تاثیر متقابل اینترنت و كامپیوتر با فرهنگ هر جامعه ای اشتباهی بزرگ است. به هر روی تفاوت بارز امروز و دیروز و تفاوت قرن 21 با قرن 20 همین تاثیر فراوان كامپیوتر در زندگی انسان است. گرچه طیف این تاثیرگذاری بسیار وسیع می باشد و كشورهای صنعتی و عقب مانده و طبقات غنی و فقیر تفاوت و تمایزهای فاحشی در این زمینه با یكدیگر دارند، اما به نظر می رسد در طی سالهای آینده به تدریج این تمایزات حداقل در شكل ظاهری اش كاهش یابد و قرن آینده قرن كامپیوتر و جامعه آینده بشری، جامعه اطلاعاتی و شبكه ای باشد

در اندیشه سیاسی یونان مفهوم جامعه وجود نداشت. از قرار معلوم ارسطو دولت شهر را منتج از خانواده می دانست، لیکن وی قایل به حوزه های فعالیت جداگانه ای نبود. دولت- شهر اجتماعی، اخلاقی، نظامی و مبتنی بر همبستگی خویشاوندی تلقی می شد که در خصلت اجتماعی بودن انسان ریشه داشت(وینسنت،1371).
پس از انقلاب صنعتی و تحولات ناشی از رنسانس، ظهور دولت مدرن نشانی ظهور گفتمانی جدید بود که درک سنتی از قانون، اجتماع و سیاست را از نو قالب بندی می نمود. در طول سده های هفده و هجده میلادی، دولت های مطلقه و قانونی به شکل مستمر وارد فعالیت های گذار به دموکراسی شدند که علت اصلی آن ، مسولیت ناشی از تعهدات نظامی بود.مسله مهم این است که درگیری فزاینده دولت ها در شبکه های منطقه ای و جهانی، به ویژه در نیمه دوم سده بیستم میلادی حدود و گستره اقتدار آنها را تغییر داد. رشد دولت – ملت، سازمانها، تجمعات بین الملل و فرا ملی، افزایش پیوندهای متقابل جهان و عدم امکان ادای وظایف دولت بدون توسل به همکاری های بین المللی ، باعث رشد منظم امور جهانی و شکل گیری نظم جهانی گردید(توحید فام،1381).
انقلاب اطلاعات نیز همانند سایر پدیده های معاصر نقش و عملكرد دولت ها و سیاستگذاران آنها را به چهار طریق عمده تغییر داده است. نخست اینكه حكومت ها به اطلاعات بیشتری دسترسی دارند و در واقع حكومت ها اطلاعات بسیار زیادی در اختیار دارند. فلج ناشی از كثرت اطلاعات خطری واقعی است و حكومت ها و سیاستگذاران باید بین اطلاعات كه اهمیت دارد و آنچه كه چنین نیست، تمایز قائل شوند. دوم، شبكه های جهانی به این معناست كه فرآیند تصمیم گیری می تواند متمركز یا غیرمتمركز باشد. حكومت ها معمولاً دارای فرآیند تصمیم گیری متمركز هستند كه سبب كاهش اهمیت سفرا و سفارتخانه ها می شود. سفارتخانه ها اطلاعات را گردآوری و به پایتخت های كشور متبوع خود ارسال می كنند و در عین حال بیشتر مشغول ایفای وظایف نمایندگی خود هستند.
سوم، شبكه های جهانی، انحصار حكومت ها بر اطلاعات را از بین می برند. شركت ها، روزنامه نگاران، سازمان های غیردولتی در بیشتر مواقع از دولت ها اطلاعات بیشتر و بهنگام تری دارند. سیاستگذاران همانند دیگران برای كسب اطلاعات و تحلیل ها به شبكه بی بی سی و سی ان ان اتكا می كنند. چهارم، شبكه های جهانی سبب ایجاد شفافیت برای همه می شوند و بنابراین سبب می شوند مسئله مقابله با موضوعات جهانی مانند گرم شدن هوای زمین برجسته شده و مورد تأكید قرار گیرد و به این وسیله كشورها نتوانند به صورت یك جانبه درباره مشكلاتی كه جهانی هستند، تصمیم گیری كنند (بیلیس، 1383).


خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید