دسته : -پژوهش
فرمت فایل : word
حجم فایل : 33 KB
تعداد صفحات : 22
بازدیدها : 292
برچسبها : دانلود مقاله
مبلغ : 3500 تومان
خرید این فایلبررسی ساختار اجتماعی مناطق حاشیه نشین شهر ایلام
چكیده: این بررسی به مطالعه و ارزیابی تطبیقی شاخصهای توسعه انسانی شهر- روستا در مناطق حاشیه نشین شهر ایلام(بان بور، بان چرمگ و کمربندی) در مقایسه با میانگین این شاخصها در سطح استان و کشور در سال 1385 می پردازد. آمارهای پایه ای داده ها مربوط به سال 1383 می باشد.
جهت امکان مقایسه بهتر، آزمون بررسی ساختار اجتماعی- اقتصادی مناطق حاشیه نشین ایلام طراحی و بین خانوارهای نمونه اجراء گردید. اعتبار آزمون با کمک فرمول آلفای کرونباخ 62/0: α بدست آمد. نتایج جمع آوری اسنادی آمارها و مقایسه با نتایج آزمون حاشیه نشینی نشانگر توسعه نیافتگی و توزیع نابرابر هزینه- درآمد و دیگر شاخصهای توسعه انسانی بویژه مولفه های بهداشت و درمان و آموزش است. ...
...
روش شناسی پژوهش
روش اصلی این تحقیق در جمعآوری اطلاعات از منابع دادهها به صورت توصیفی اكتشافی بوده كه برای تجمیع اطلاعات از تكنیكهای اجرای آزمون، مشاهده مستقیم از مناطق حاشیهنشینی مورد مطالعه، مطالعات اسنادی و از شاخص های آمار توصیفی استفاده شده است.
طراحی پرسشنامه حاشیه نشینی:
آزمون اطلاعات اولیه منطقهای به صورت باز پاسخ بر مبنای اهداف و فرضیات پژوهش و بر اساس ساخت نظری تحقیق طراحی گردید که در آن با مراجعه حضوری به خانوار حاشیه نشین با آنها در مورد شاخصهای توسعه انسانی- شهری و ساختار اقتصادی- اجتماعی مدنظر در تعریف حاشیه نشینی مصاحبه شد.
جامعه آماری و نمونهگیری
این بررسی در جامعه آماری حاشیه نشینان شهر ایلام یعنی در سه فضای منطقه ای پیرامونی یعنی بان بور(banbur)، بان چرمگ(ban charmag) و کمربندی اجرا گردیده است. هر یك از فضاهای منطقهای به عنوان یك طبقه برگزیده كه از میان آنها برحسب درصد جمعیت خانوار و با واحد نمونه خانوار به صورت تصادفی گزینش گردید. نوع نمونهگیری این پژوهشی تصادفی طبقهای و واحد آن خانوار میباشد. پرسشگر در سه مرحله مشخص نقاط نمونه را در هر طبقه یا فضای منطقهای بر اساس خیابان انتخاب و از هر خیابان برحسب درصد نسبی آن طبقه خانواری را انتخاب و از سرپرست و یا یكی از افراد با سواد و مطلع بالای 18 سال مصاحبه نموده که در صورت عدم حضور آزمودنی مطلع واجد شرایط، واحد نمونهای دیگر از همان خیابان یا كوچه انتخاب گردید.