دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 44 KB
تعداد صفحات : 67
بازدیدها : 313
برچسبها : دانلود مقاله
مبلغ : 6000 تومان
خرید این فایلمقاله روانشناسی نوجوانان و جنبه های دگرگونی های بلوغ
دوره نوجوانی همزمان است با دوره بلوغ ؛ یكی از بحرانی ترین دوره های زندگی . در دوره بلوغ ، تغییرات گوناگونی در ابعاد شخصیتی نوجوان رخ می دهد كه هركدام به نوعی می تواند بر او اثر بگذارد و حتی گاهی شخصیت او را دگرگون سازد. این نبشتار ، به برخی از این جنبه ها اشاره دارد. اما پیش از ورود به اصل بحث ، توجه به چند نكته لازم است :
1ـ بحران بلوغ: فرایند بلوغ یكی از بحرانی ترین دوره های زندگی هر فرد است . استانلی هال ، (Stanly Hall ) كه به پدر روانشناسی بلوغ معروف است ، این مرحله را « دوران طوفان و فشار » می نامد . نوجوان در این دوره ، تمایلات و خواهش های متضادی دارد . مثلاً با این كه می خواهد با دوستان باشد ، به تنهایی نیز علاقمند است . (1)
روسو دوره بلوغ را تولد مجدد می داند . او می گوید : وقتی فرد به دوره بلوغ می رسد مثل این است كه فرد دیگری با خصوصیات بدنی و روانی متفاوتی در وی به وجود آمده است. (2)
در هفت سال سوم زندگی كه دوران بلوغ و جوانی است ، تحولات سریعی در جسم و جان نوجوان پدیدار می گردد و در مدت كوتاهی اندام و افكارش به كلی تغییر می كند . ...
...
نوجوانی كه محدوده ی زمانی بین بچگی و بلوغ است ، مرحله ای از زندگیست كه فرد را از دنیای شیرین ، بی مسئولیت و وابسته كودكی به دنیای بزرگ ، پر تلاطم و رقابت آمیز بلوغ وارد می كند. این دوره كه مهم ترین دوره در زندگی هر فرد است ، در بسیاری از ما مسائل و مشكلات را به همراه داشته كه پی آمدهای آزار دهنده آن یك عمر گریبانگیرمان بوده است. شخصیت هریك از ما كه ماحصل عواطف و احساسات مادر در دوران حاملگی به علاوه كنش ها و واكنشهای ما و اطرافیان ما در دوره بچگی است ، عمیقاً متأثر از دوران نوجوانی نیز می باشد. پس لازم است ما والدین كه این مرحله را خود نیز
گذرانده ایم و هنوز جای پایی از بحرانهای آن دوره را با گذشت سالیان در ذهن آنها بر جاگذاریم. و در این راستا هدف و چگونگی پیگیری هدف و چگونگی كسب رضایت شخصی را در چهارچوب صداقت و انسان دوستی به آنها بیاموزیم . در این دوره حساس ما والدین كه مسئولیت سنگین پرورش فرزندان خود را به عهده داریم ، می بایستی محكم در كنار آنها ایستاده و در حالی كه راه را به آنها نشان می دهیم ، مسئولیتهایی را به آنها سپرده و با حضور خود در صحنه این اطمینان را به آنها بدهیم كه در صورت هر مشكلی تا رسیدن به هدفشان در كنار آنها هستیم و با تنش های ایجاد شده در آنها فاصله ای بین ما و آنها به وجود نمی آید. و در حالی كه به خواسته هایشان احترام می گذاریم وظایفشان را یادآوری كنیم و به آنها بیاموزیم كه در زندگی تنها وقتی بهره ای میگیرند كه بهره ای برسانند.