مقاله ساختمان و عملكرد لیزوزوم و میكروبادی

مقاله ساختمان و عملكرد لیزوزوم و میكروبادی مقاله ساختمان و عملكرد لیزوزوم و میكروبادی

دسته : پزشکی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 24 KB

تعداد صفحات : 32

بازدیدها : 331

برچسبها : دانلود مقاله

مبلغ : 3500 تومان

خرید این فایل

مقاله ساختمان و عملكرد لیزوزوم و میكروبادی

مقاله ساختمان و عملكرد لیزوزوم و میكروبادی

بخشی از متن ابتدایی و انتهایی:

 اطلاعات ما راجع به ساختمان و عمل لیزوزومها و میكروبادیها نسبت به بقیه ارگانل های سلولی بسیار جدید و در سنوات اخیر كسب شده است .اگر چه اجسام كوچك گوناگون موجود در سلولهای گیاهی جانوری به اسامی متفاوتی از قبیل میكروبادی و سیتوزوم نامیده می شدند و لی تنوع ساختمان  و عمل آنها تا دهه 1950 شناسایی نشده بود. كشف لیزوزوم و میكروبایدها در خلال دهه 50 را می توان در رابطه با تكامل روشهای میكروسكوپ الكترونی و جزء جزء كردن و تفكیك عناصر سلولی دانست . در عصر حاضر لزوزومها به عنوان یك ارگانل مستقل شناسایی شده در صورتی كه پراكسیزومها و گلی اكسیزومها Peroxisome and glayoxysome)) و ارگانل های وزیكولار دیگری مربوط به آنها می شوند . جمیعاً میكروبادی نامیده می‌شوند .

وجود لیزوزوم اولین بار در اوایل دهه پنجاه توسط دیدوChristian de Duve و همكارانش پس از یك سری آزمایشات مفصل به اثبات رسید . این آزمایشات برای مشخص نمودن محلهای درون سلولی دو آنزیم به نامهای گلوكز -6- فسفاتاز و اسید فسفاتاز طراحی شده بود . ...

...

توزیع ومنشاء گلی اكسیزومها

چرخه گلی اكسیلات برای سلولهایی كه انحصاراً متكی به استات یااسیدهای چرب می باشند(مثل بسیاری از میكروارگانیزمها) حائز اهمیت است. زیراچرخه در اینجا به عنوان منبع اسیدهای دی كربوكسیلیك چهار كربنه عمل می نماید.

بعضی ازمیكروارگانیزمها نظیر اوگلنا(euglena) كلورلا(chlorella) نوروسپورا (neurospora) و پلی توملا(polytomella) دارای ذرات "شبه گلی اكسیزومی"می باشندولی واژه گلی اكسیزوم عمدتاً به سلولهای ذخیره كننده چربی در دانه های روغنی در حال جوانه زدن گیاهان اطلاق می گردد.

دربعضی از مقالات گزارشهایی مبنی بر وجود DNA در گلی اكسیزومها دیده می شودكه بر مبنای آن امكان منشاء مستقل برای این ارگانل ها پیشنهاد شده است ولی این نظریه مورد تأیید قرار نگرفته است تكثیر گلی اكسیزومها احتمالاً طی همان فرآیندی كه برای پراكسیزومها توضیح داده شد صورت می پذیرد. اكثر آنزیمهای گلی اكسیزومی به وسیله ریبوزمهای آزاد در سیتوزول سنتزشده و سپس به داخل گلی اكسیزومهایی كه در سلول موجود می باشند انتقال می یابند.

در پایان این مبحث ذكر این نكته حائز اهمیت است كه بعضی از ارگانل ها از نظر خصوصیات میكروسكوپی دارای اختصاصات میكروبادیها می باشند ولی بر مبنای فعالیتهای آنزیمی كه از خود بروز می دهند نمی توانیم آنها را به طور قطعی با پراكسیزومها یاگلی اكسیزومها طبقه بندی نماییم امكان این مسئله كه میكروبادیها برحسب نوع فعالیت وویژگی سلول به فعالیت های متنوعی اشتغال داشته باشند یقیناً وجود دارد ومیكر بادیهایی احتمالاً وجود دارند كه اعمال آنها در سلول هایی كه تخصص ویژه یافته اند باید مطالعه ومشخص گردد.

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید