مبانی و پیشینه نظری آموزش کارکنان (فصل دو)

مبانی و پیشینه نظری آموزش کارکنان (فصل دو) مبانی و پیشینه نظری آموزش کارکنان (فصل دو)

دسته : -مبانی و پیشینه نظری

فرمت فایل : word

حجم فایل : 83 KB

تعداد صفحات : 51

بازدیدها : 461

برچسبها : پروژه تحقیق مبانی نظری

مبلغ : 13500 تومان

خرید این فایل

مبانی نظری و پیشینه آموزش کارکنان (فصل دو)

مبانی نظری و پیشینه آموزش کارکنان (فصل دو)

در 51صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت docx

توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)

همراه با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه

توضیحات نظری کامل در مورد متغیر

پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه

رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب

منبع : انگلیسی وفارسی دارد (به شیوه APA)

نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت docx 

قسمتهایی از متن مبانی نظری و پیشینه

...

معنی آموزش و تاریخچه آن :

     آموزش از اسم مصدر آموختن به دو معنی بكار می رود : یكی به معنی یادگرفتن چیزی پیش خود بدون كمك آموزگار ، مثل اینكه بگوئیم « من بر اثر تجربه آموختم كه فلان كار را بكنم » . دیگری به معنی چیزی به كسی یاد دادن . در معنای دوم آموزش هم محتاج آموزگار است و هم یادگیرنده جنبه رسمی دارد در این حالت آموزش فعالیتی دو جانبه و طراحی شده است كه جهت ایجاد یادگیری در یادگیرنده بر اساس اصولی خاص انجام می گیرد  . (خصالی، 1385)

آموزش به معنای ارتقاء و اعتلای قابلیتها و مهارتهایی است كه برای انجام وظایف و ایفای نقشهای        محوله ضرورت تام دارد . در این صورت انجام این امر خطیر در حد سازمانها است و از وظایف عمده مدیریت در بهسازی منابع انسانی است . آموزش در سازمانها مدیران را در دو زمینه توانا می سازد . یكی اینكه از عهده خواسته های تازه ،  مسایل و دشواریهای تازه و میدانهای تازه برآیند و دیگر اینكه انگیزه های آموزشی و فرصتهای پیشرفت كاركنان خود را به گونه ای كه آنان بتوانند از تمامی استعدادهای خود بهره گیری كنند را فراهم نمایند .

آموزش یك راه روش نظام گونه ، یك پارچه طراحی شده و مجموعه نگر برای بالا بردن اثر بخشی گروههای انسانی و تمامی سازمان است ، فرایندی كه به بهسازی سازمان با استفاده از دانشها و روشهای گوناگون منتهی می گردد  .

لازم به تذكر است كه آموزش باید هدفی داشته باشد . این هدف هنگامی مشخص می شود  كه شركتی یا موسسه ای نیاز آموزشی اش را تجزیه و تحلیل می كند  . این امر نشان میدهد كه ضعفهایی در بعضی ادارات وجود دارد و در نتیجه ، آموزش برای كاركنانشان مورد نیاز است . برنامه های آموزش موفقیت آمیز به فهم تفاوت بین یادگیری مهارتها و آموزش در بكار بردن این مهارتها هنگام كار به وسیله فعالیتهای نظیر گردش كار و تجربه برنامه ریزی شده اتفاق می افتد . موفقیت برنامه های آموزشی در موسسات و شركتها نه تنها به روشهای مورد استفاده بلكه به كیفیت كارمندی كه دوره آموزشی را  می گذراند بستگی دارد . ( مهرداد،1389  )

2-3چه زمانی آموزش مناسب می باشد :

در این ارتباط قوانین زیر مطرح می شود  :

قانون اول : آموزش تنها زمانی كه دو شرط : افراد نمی دانند چگونه كاری را انجام دهند و نیاز به توانایی انجام آن كار را داشته باشند ، مناسب است .

قانون دوم : اگر فردی نحوی انجام كاری را میداند ، آموزش بیشتر مورد نیاز او نیست

قانون سوم : مهارت به تنهایی نمی تواند تعیین كننده عملكرد باشد . موفقیت در عملكرد مستلزم چهار شرط : 1ـ مهارت .  2ـفرصت برای انجام  . 3ـ اعتماد به نفس . 4ـ محیط حمایتی .است

قانون چهارم : آموزش قابل ذخیره كردن نمی باشد .

قانون پنجم : آموزش دهنده می تواند مهارت را تضمین كند ولی عملكرد را خیر

قانون ششم : مدیران پرسنل آموزش دیده ، بیش از آموزش دهندگان می توانند در انتقال آموخته ها به محل كار موثر باشند .               ( Elkington  . Don . www. Speaking . com . pp : 2-3 )

2-4آموزش كاركنان به چه معنی است :

  بررسی و مطالعه یك موضوع نیاز مند تعریف آن است . از آنجائیكه كه محور اصلی بحث ما ( در این فصل ) آموزش كاركنان است ، ابتدا به تعریف آن می پردازیم : منظور از آموزش كاركنان ، كلیه مساعی و كوشش هایی است كه در جهت ارتقای سطح دانش و آگاهی ، مهارتهای فنی ، حرفه ای و شغلی و همچنین ایجاد رفتار مطلوب در كاركنان یك سازمان به عمل می آید و آنان را آماده انجام وظایف و مسئولیت های شغلی خود می نماید .

هر چند كه بین مدیریت تعلیم و تربیت و مدیریت آموزش كاركنان ، تفاوتهای اساسی وجود دارد اغلب این تفاوتها بدین علت است كه به عنوان مثال : در تعلیم و تربیت ما با كودكان ، خوردسالان ، نوجوانان مواجه هستیم كه اغلب فاقد تجارب مفید هستند و بنابر این تعلیم و تربیت به صورت یكجانبه از سوی معلم به شاگرد و بر اساس فنون انتقالی انجام میپذیر ، در صورتیكه در آموزش كاركنان ، شركت كنندگان در دوره های آموزشی اغلب خود دارای تجارب مفید و آموزش ، بیشتر دو جانبه و از طریق فنون تجربی و عملی انجام می شود  .

بنابرآنچه ذكر شد ، آموزش كاركنان

عبارتست از انجام یك سلسله عملیات مرتب ، منظم ، پشت سرهم ، پیوسته و با هدف و یا اهداف مشخص و معین كه به منظور :

الف ): ایجاد و یا ارتقای سطح دانش و آگاهی كاركنان

ب) : ایجاد ویا ارتقای سطح مهارتهای شغلی كاركنان

ج): ایجاد رفتار مطلوب و متناسب با ارزشهای پایدار جامعه كه در كاركنان بكار گرفته می شود  .

بطور خلاصه  و با توجه به تعریف فوق پی خواهیم برد كه آموزش كاركنان معنی وسیع و گسترده ای پیدا می كند و تنها مفهوم كارآموزی ، كارورزی و یا تمرین عملی در یك زمینه بخصوص را در بر نمی گیرد  ، بلكه دامنه آن بقدری وسیع و گسترده می شود  كه از فراگیری یك حرفه و فن ساده شروع می شود  و به احاطه كامل بر علوم و فنون بسیار پیچیده ، ورزیدگی در امور سرپرستی ، مدیریت در سازمانها ی دولتی ، صنعتی و بازرگانی و همچنین به چگونگی رفتار و برخورد های متناسب در مقابل مسائل انسانی ، اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی بسط می یابد(ابطحی،1387)

2-5نتایج آموزش :

برخی از آموخته ها ، بخشی از وجود فرد می شوند ولی بعضی دیگر را باید فرد یاد آوری و بخاطر بیآورد :

1ـ رشد ( بخشی از وجود فرد )

نتایج رشد محسوس است ، اما به سختی می توان آنها را توصیف و یا اندازه گیری نمود ، نتیجه رشد تغییر در فرد بویژه دارای اطمینان و اعتماد به نفس بیشتری می شود  .

...

-40پیشینه پژوهش

وی تائو تای ( 2006 ) در پژوهش با نمونه 126 كارمند در تایوان دریافت كه ساختار برنامه های آموزش، خودكارایی و نیز انگیزه­ی یادگیری كارمندان را پیش بینی می كند و در نتیجه، واكنش ها، یادگیری و انگیزه ی تغییر در آنان را تحت تأثیر قرار می دهد.

اسمیت و همكاران(1997)  او برای ترقی  كاركنان، 166 برنامه ضمن خدمت با 2700 شركت كننده اجرا كردند . اكثر این برنامه های ضمن خدمت در محل تفرجگاه دانشگاه در مركز شهر برگزار شد . از آن جا كه زمان و هزینه صرف شده برای شركت در آموزش های ضمن خدمت نسبتاً زیاد است، در سال 1997 یك كمیته متشكل از كارمندان و استادان دانشگاه ایالت پنسیلوانیا بر آن شدند كه چگونگی برگزاری آموزش های ضمن خدمت را ارزیابی كرده ، تعیین كنند چه عواملی آن را اثربخش كرده و اصولاً چه نوع آموزش هایی برای كارمندان مفیدتر است. نتایج ارزشیابی، در میزان سازی آموزش ها در ایالت پنسیلوانیا برای مدیران، مربیان و كارمندان مورد استفاده قرار گرفت . 61 درصد پاسخ گویان، به وجود 5 نوبت آموزش ضمن خدمت در سال توجه داشتند ، 32 درصد به  10 - 6 نوبت و 6 درصد به 15 - 11 نوبت. میانگین روز های  صرف شده در آموز شهای ضمن خدمت در طی سال 1998، 9/8  روز بوده است .

...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید