روش تحقیق اعتیاد جرم یا بیماری

روش تحقیق اعتیاد جرم یا بیماری روش تحقیق اعتیاد جرم یا بیماری

دسته : -علوم انسانی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 32 KB

تعداد صفحات : 50

بازدیدها : 228

برچسبها : دانلود تحقیق پیشینه تحقیق

مبلغ : 4800 تومان

خرید این فایل

روش تحقیق اعتیاد جرم یا بیماری در 50 صفحه ورد قابل ویرایش

روش تحقیق اعتیاد جرم یا بیماری در 50 صفحه ورد قابل ویرایش 

       فهرست مطالب:

- فصل اول ( طرح تحقیق)

١- بیان مسأله

٢- بررسی تاریخچۀ موضوع

٢-١ تاریخچۀ نظری دیدگاهها  

٢-٢ دستاوردهای تحقیقاتی پیشین

٣- اهمیت و ضرورت اجرای تحقیق

٤- اهداف کلی تحقیق

٥- سؤالات تحقیق

٦- روش تحقیق  

٦-١ نوع موضوع  

٦-٢ روش گردآوری اطلاعات  

٧- تعریف واژه ها و اصطلاحات

٨- واژگان کلیدی  

-فصل دوم ( اعتیاد چیست؟)

١- شناخت جامعۀ معتاد  

٢-علل گرایش به اعتیاد  

٢-١ عوامل فردی  

٢-٢ عوامل خانوادگی  

٢-٣ عوامل اجتماعی

٣- پیامدهای اعتیاد

٣-١ پیامدهای فردی

٣-٢ پیامدهای خانوادگی

٣-٣ پیامدهای اجتماعی

٤- روش های ترک اعتیاد

-فصل سوم ( معتاد کیست؟)

١- شناخت شخصیت معتاد

٢-معتاد، مجرم است

٢-١ مواد مخدر و انواع جرایم

٢-٢ اعتیاد و انواع جرایم

٣- معتاد، بیمار است

٣-١ اعیاد و اختلافات روانی

٣-٢ اعتیاد و بیماریهای جسمی

٤- شیوۀ مبارزۀ قانونگذار ایران با اعتیاد و نقد آن

٤-١ نقاط قوت قوانین راجع به مبارزه با مواد مخدر

٤-٢ نقاط ضعف  قوانین راجع به مبارزه با مواد مخدر

٥- حجر معتاد

٥-١ معاملات معتاد در هنگام خماری

٥-٢ معاملات معتاد در هنگام نشئگی

٥-٣ حکمت محجور شناختن معتاد

٥-٤ حدود حجر معتاد و اثبات و زوال آن

- فصل چهارم
 ( چکیده و پیشنهادها)

-       فهرست منابع.

 

عنوان : معتاد؛ مجرم یا بیمار؟

١- بیان مسأله:

اعتیاد و به تبع آن معتادان به یکی از معضلات جامعه بدل شده اند. معضلی که به عقیدۀ بعضی از صاحب نظران ریشه کنی آن شبیه آرمان و هدفی دوردست است تا هدفی که بتوان در کوتاه مدت به آن جامۀ واقعیت پوشاند . یکی از وجوه مهم پدیدۀ اعتیاد ، مصرف کنندگان مواد یا معتادان اند. اولین موضوعی که دربارۀ معتادان باید مشخص شود، نحوۀ برخورد با آنهاست . آیا باید معتاد را مجرم دانست یا بنا را بر بیمار بودن او گذاشت . ما حق داریم این سؤال را حتی اگر هزاران بار مطرح و هر بار نیز پاسخ صریحی بدان داده شده باشد ، به قصد بررسی با نگاهی نو، بار دیگر مطرح کنیم تا شاید پاسخ مناسب تری بیابیم. در بسیاری از کشورهای جهان معتاد بیمار تلقی می شود و نمی توان وی را مجرم دانست و حتی به مجازات توقف اجباری در محل ویژه ای دور از جامعه و خانواده محکوم کرد. در کشور ما، ایران، معتاد بار اول باید به مراکز بازپروری اعزام شود و معمولاً دو ماه در محیط محدود و دور از خانواده و جامعه برای ترک اعتیاد به سر برد . اگر معتادی که در مراکز بازپروری ترک اعتیاد کرده، دوباره معتاد شود، مظابق قوانین به زندان اعزام می‏شود و هر چه تعداد ترک وعود بیشتر شود، مجازات توقف اجباری در زندان یا اردوگاهها طولانی تر خواهد شد.

اعتیاد چه جرم باشد و چه بیماری، یک معضل و آسیب اجتماعی است  که یا ناشی از آسیبهای اجتماعی دیگر است  یا اینکه آسیبهای اجتماعی دیگری را بوجود می آورد . هدف از تحقیق حاضر نیز مخدوش نمودن  یا زیر سؤال بردن هیچ یک از دیدگاههای مطرح شده نیست بلکه صرفاً عرضۀ یافته ها و حقایقی در این زمینه است تا امکان تصمیم گیری درست وجود داشته باشد.

٢- بررسی تاریخچۀ موضوع:

٢-١ تاریخچۀ دیدگاههای نظری

«نگاهی دقیق به تاریخچۀ بیماریهای اجتماعی نشان می دهد که هر یک از این بیماری‏ها در طول تاریخ خود سه دیدگاه اجتماعی را تجربه کرده اند . به عبارت دیگر سه نگرش راجع به آنها وجود داشته  است:

الف – نگرش انکارگرایانه و جرم نگر

ب- نگرش ساده انگارانه و شخصی گرا

ج- نگرش کل گرایانه یا نظام‏مند

اعتیاد نیز یک بیماری اجتماعی است، بنابر این برخورد نظام های اجتماعی با آن بر حسب رشد و تکامل دیدگاهها ، به یکی از سه شکل مذکور خواهد بود ».

نگرش نخست، دیدگاهی جرم شناسانه است که معتاد را مجرم و مستحق مجازات می‏داند؛ این تفکر مأخوذ از جامعه شناسی قضایی است و نجات معتاد را در گوشه ای از زندان می بیند.

ب- اختلالات خلقی و اضطرابی

اختلالات خلقی بین معتادان شامل یک طیف است ، در برخی افراد با توجه به مدت مصرف، میزان مسمومیت خونی و عوامل اجتماعی این اختلالات به صورت شدید تر نمود می یابد که واجد ملاکهای تشخیص افسردگی از جمله خودکشی است. سایر ملاکهای تشخیص افسردگی عبارتند از : « کاهش چشمگیر وزن، کاهش علاقه نسبت به فعالیت‏های روزمره، احساس بی ارزشی، افکار انتحاری یا اقدام به خودکشی یا طرحی خاص برای خودکشی، مشکلات خواب، تخریب عملکرد اجتماعی.مواد مخدر می‏توانند علائم اختلالات روانی شایع و بدون علت معلوم مانند اسکیزوفرنی ]روان‏پریشی[ و اختلالات خلقی را تقلید کنند که از علائم واقعی اختلالات روانی قابل تفکیک نیستند. مثلاً علائم افسردگی می‏تواند در نتیجۀ مسمومیت با حشیش یا مصرف مزمن آن آشکار شود».

از دیگر اختلالات قابل مشاهده در معتادان اختلالات اضطرابی و بیش‏فعالی قبل از مصرف مواد است. بیشتر معتادان جوان با اضطراب شدید، حساسیت عاطفی و کشش و تعارضات درونی مواجهند. در بسیای از موارد می توان این اضطراب را نمودی از افسردگی معتادان دانست.

٣-٢ اعتیاد و بیماریهای جسمی

      این ضایعات و بیماریها که ٧٠ تا ٨٠ درصد موارد به علت روش‏های تزریقی غیر بهداشتی و غیر استریل اتفاق می‏افتد یا به علت عفونت‏های ثانوی(کزاز- گانگرن) است یا در اثر تزریقات مکرر از فردی به فرد دیگر و آلودگی ویروسی(بیمای ایدز) به وجود می‏آید، که متأسفانه امروزه مرگ و میرهای ناشی از آن رو به افزایش است؛ بیماریهایی  که در اثر مصرف طولانی مدت موادمخدر پدید می‏آید اگر صحیح درمان نشود ممکن است مرگ آفرین باشد. در این میان بیمایهای کبدی( هپاتیت حاد ویرویسی، سیروزکبدی) بیماریهای قلبی( میوکاردیت) بیماریهای ریوی(پنومونی) و سرطان را می‏توان نام برد.

شیوع بیماریهای روانی و جسمی در میان معتادان، موجب انتقاد از نطریۀ جرم انگارانۀ اعتیاد شده است و منتقدان، به اعتیاد به عنوان یک بیماری صرف چون  سایر بیماریها نگاه می‏کنند. در این دیدگاه، پزشکان یگانه افرادی هستند که می‏توانند به درمان معتادان بپردازند و در اصل هیچ نیازی به منزوی ساختن معتاد و پیگرد قانونی وی نیست. زیرا اینکار به ترس و وحشت آنها می‏انجامد و از مواجهۀ بموقع و داوطلبانۀ آنها جلوگیری می کند و به گسترش بیماری دامن می‏زند.

البته این نگرش نسبت به نگرش قبلی کارآمدتر و مترقی‏تر است امّا نخواهدتوانست بیماری را ریشه‏کن  و اغلب مهار کند. از نقاط ضعف عمدۀ این دیدگاه عدم برخورد اصولی با تمام جنبه های ایجاد و گسترش بیماری است زیرا از ابعاد اجتماعی، اقتصادی و سیاسی با مسأله برخورد نمی کند و تنها به عوامل روانی ،تربیتی و خانوادگی توجه دارد و به عبارت دیگر به مسأله از دیدگاه جزئی نگاه می کند و نه کلی . روشن است که قوانین و سیاست‏هایی که یک بُعدی عمل کنند، محکوم به شکست اند.

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید