پایان نامه تاثیر فرآیندهای مدیریت دانش بر عملکرد توسعه محصول جدید

پایان نامه تاثیر فرآیندهای مدیریت دانش بر عملکرد توسعه محصول جدید پایان نامه تاثیر فرآیندهای مدیریت دانش بر عملکرد توسعه محصول جدید

دسته : مدیریت

فرمت فایل : word

حجم فایل : 1025 KB

تعداد صفحات : 130

بازدیدها : 630

برچسبها : مدیریت دانش عملکرد توسعه محصول توسعه محصول جدید فرایند مدیریت

مبلغ : 9500 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه بررسی تأثیر فرآیندهای مدیریت دانش بر عملکرد توسعه محصول جدید

پایان نامه بررسی تأثیر فرآیندهای مدیریت دانش بر عملکرد توسعه محصول جدید

چکیده:

امروزه سازمانهای کشور به مانند سایر سازمانهای جهان ناگزیرند تا با دیگر سازمانها چه در داخل و چه در خارج کشور به رقابت بپردازند تا بتوانند در محیط کسب و کار باقی بمانند. از این رو آنها باید بتوانند دست کم در یک زمینه برتر از رقبای خود بوده، به عبارت دیگر آنها چاره ای ندارند جز اینکه نوآور باشند. این پایان نامه با هدف تأثیر فرآیندهای مدیریت دانش بر عملکرد توسعه محصول جدید به صورت موردی زنجیره تأمین شرکت عقاب افشان اجرا شد. اطلاعات مورد نیاز به وسیله پرسشنامه محقق ساخته ای که مبتنی بر مدل مفهومی پژوهش اقتباس از مدل شفیعی نیک آبادی (1391) و ون پای ونگ (2009) گردآوری شده است. برای تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده ابتدا در سطح توصیفی با استفاده از شاخص های آماری به توصیف و تلخیص ویژگی های جمعیت شناختی افراد نمونه در تحقیق شامل سابقه کاری و تحصیلات و جنسیت پرداخته می شود. در آمار تحلیلی این تحقیق به منظور آزمودن معناداری روابط میان سوالات و متغیرها و برازش مدل های اندازه گیری به دست آمده و سنجش روایی عاملی از تحلیل عاملی تأییدی استفاده گردیده است. همچنین به منظور بررسی وضعیت متغیرهای تحقیق از آزمون میانگین یک جامعه یا تی یک نمونه ای استفاده شده است و پس از بررسی روایی سوالات پرسشنامه از طریق تحلیل عاملی تأییدی مرتبه اول و دوم، به منظور بررسی اثرات میان متغیرهای تحقیق از مدل معادلات ساختاری و بطور اخص تکنیک تحلیل مسیر با استفاده از نرم افزار لیزرل استفاده شده است. یافته ها نشان می دهد که بین استراتژی های مدیریت دانش و عملکرد توسعه محصول جدید رابطه معناداری وجود دارد، طبق نتایج بدست آمده از پنج فرضیه فرعی تحقیق حاضر، سه فرضیه یعنی خلق دانش- عملکرد توسعه محصول جدید، ثبت، ذخیره و نگهداری دانش- عملکرد توسعه محصول جدید و ارزیابی و بازخور دانش- عملکرد توسعه محصول جدید با توجه به عدد معناداری آنها تأیید شدند. این پژوهش در خاتمه به ارائه پیشنهادهای کاربردی پرداخته است.

کلمات کلیدی: استراتژی های مدیریت دانش، عملکرد توسعه محصول جدید، توسعه محصول جدید.

فرایند مدیریت دانش و توسعه محصول

مقدمه

از اواخر قرن گذشته میلادی تا زمان حال، بحث مدیریت دارایی های نامشهود سازمان به عنوان بخشی از منابع حیاتی سازمان بسیار مورد توجه واقع شده است از بین این داراییها، دانش بیشترین توجه را به خود معطوف ساخته و به عنوان مهمترین دارایی نامشهود سازمان مورد تأکید قرار گرفته است. اکنون بحث مدیریت دانش به یکی از موضوعات اصلی در تحقیقات مدیریت در سراسر دنیا تبدیل شده است و آن را به عنوان ابزاری کلیدی برای مدیریت کردن اطلاعات و ابزاری استراتژیک برای مدیریت و راهی مؤثر برای کسب مزیت رقابتی پایدار می دانند. از جمله تحولات چشمگیر در قلمرو علوم مدیریت، بروز و ظهور پدیده هایی همچون مدیریت دانش و توسعه محصول جدید می باشد. برای موفقیت سازمان، دانش به عنوان یک سرمایه، باید بین انسانها قابل مبادله بوده و توانایی رشد داشته باشد. دانش نحوه حل مشکلات، می تواند کسب شود و بدین ترتیب مدیریت دانش قادر خواهد بود یادگیری سازمانی را که منجر به خلق دانش دیگری می شود، توسعه دهد. سازمانهای آگاه می دانند که دانش، سرمایه ای فکری است و تنها سرمایه ای است که با گذشت زمان تغییر می کند و اگر به طور مؤثری مهار شود، می تواند خلاقیت و وضعیت رقابتی سازمان را حفظ نماید. استفاده از کل منابع فکری سازمان، می تواند مزایای مالی قابل توجهی را در پی داشته باشد.

اگر فرایند توسعه محصول را به مسابقه اى شامل سه زمان: 1) زمان تولید: مرحله توسعه ایده اولیه براى محصول جدید تا مرحله قبل از عرضه محصول در بازار؛ 2) زمان ورود به بازار: مرحله عرضه و ارائه محصول در بازار و بازار سنجى محصول؛ 3) زمان کسب سود: مرحله گذر از نقطه سر به سر و کسب سود؛ در نظر بگیریم، شرکت و سازمانى برنده واقعى خواهد بود که در این مسابقه برنده هر سه بخش باشد. کسب چنین موفقیتى منجر به این خواهد شد که فرایند توسعه محصول را یک فرایند زمان رسیدن به موفقیت بنامیم. جالب است که هنگام عرضه و ارائه محصولات به بازار سه نوع متفاوت از رویکردهاى ارائه محصول به بازار را بین رقبا شاهد خواهیم بود.

رویکردهاى ارائه محصول به بازار

این رویکردها عبارتند از:

1) رویکرد اولین در بازار: سازمان علاقه مند است اولین سازمانى باشد که محصول جدیدى را به بازار عرضه مى دارد.

2) رویکرد سریع ترین دنباله رو: در این رویکرد سازمان نمى خواهد همچون حالت قبل اولین عرضه کننده محصول جدید در بازار نام بگیرد، ولى راغب است سریعترین شرکتى باشد که همان محصول را به بازار عرضه مى دارد.

3) رویکرد دنباله رو عادی: سازمان اولین دنباله رو نیست، ولى در زمره دنباله روهاى تولید کننده و عرضه کننده محصول جدید قرار خواهد گرفت. در عصر حاضر، شتاب تغییرات در علوم و فناوری های سطح بالا به قدری فزونی یافته است که بسیاری از متفکرین بر این باورند که شتاب در نوآوری محصولات تولید شده با تکنولوژی سطح بالا و ایجاد دانش و توسعه آن از سرعت یادگیری بشر فراتر رفته است. پس سازمانهای متولی حتی اگر تمام راهبردها، زمان و سرمایه های انسانی در اختیار خود را صرف یادگیری نمایند، باز هم ممکن است از عهده رویارویی مناسب با این شتاب بر نیایند. دانش در طولانی مدت به عنوان منبع کلیدی برای سازمانها در نظر گرفته شده است و مدیریت مؤثر آن هم برای موفقیت ضروری است. نوناکا و تاکوچی، شرکت های موفق را شرکت هایی می دانند که به طور پیوسته برای حل مسائل جدید و نا آشنا دانش جدید را کشف و یا خلق کرده و این دانش را به صورتی هدفمند و نظام یافته و متناسب با اهداف تخصصی و راهبردی در تمامی لایه ها و بخش های مختلف سازمان توسعه داده و به دنبال تبدیل آن به فناوری و محصولات جدید باشند.

فصل اول کلیات تحقیق

مقدمه

بیان مسئله

اهمیت و ضرورت موضوع

مدل مفهومی پژوهش

فرضیه های پژوهش

جامعه و نمونه آماری

روش شناسی پژوهش

قلمرو زمانی و مکانی و موضوعی

تعاریف عملیاتی واژگان پژوهش

مدیریت دانش

فرآیند

قابلیت نوآوری

عملکرد بازار

توسعه محصول جدید

عملکرد توسعه محصول جدید

زنجیره تأمین

ساختار فصل های پژوهش

فصل دوم مبانی نظری و پیشینه پژوهش

مدیریت دانش

داده ها، اطلاعات و دانش

دانش پنهان و آشکار

عوامل کلیدی موفقیت مدیریت دانش

استراتژی های مدیریت دانش

فرآیندهای مدیریت دانش

عملکرد توسعه محصول جدید

الف) توسعه ی محصول جدید

ب) اهداف فرایند توسعه محصول

مقایسه الگوهای توسعه محصول

عوامل موفقیت پروژه های توسعه محصول جدید (NPD)

عملکرد توسعه محصول جدید

تحقیقات مرتبط خارجی

تحقیقات مرتبط داخلی

جمع بندی

فصل سوم روش شناسی پژوهش

موضوع و روش تحقیق

جامعه آماری

نمونه آماری و روش نمونه گیری

متغیرهای تحقیق

ابزار گردآوری اطلاعات

روایی و پایایی ابزار سنجش

فرضیه های تحقیق

روش تجزیه و تحلیل داده ها

تحلیل عاملی تأییدی

تعیین برازش مدل

آزمون فرضیات پژوهش از طریق تحلیل مسیر

جمع بندی

فصل چهارم تجزیه و تحلیل

داده های پژوهش

مقدمه

تجزیه و تحلیل آمار توصیفی

جنسیت

وضعیت تحصیلی

نمودار فراوانی پاسخگویان بر حسب مقطع تحصیلی

سابقه کاری

نمودار فراوانی پاسخگویان بر حسبسابقه کاری

وضعیت متغیرهای تحقیق

وضعیت متغیر مدیریت دانش

وضعیت متغیر عملکرد توسعه محصول جدید

وضعیت ابعاد متغیر مدیریت دانش

نمودار راداری متغیرهای تحقیق

وضعیت ابعاد متغیر عملکرد توسعه محصول جدید

نمودار راداری متغیرهای تحقیق

آزمون فرضیات تحقیق

آزمون کفایت نمونه گیری

تحلیل عاملی تأییدی

مدل اندازه گیری مرتبه اول متغیر مدیریت دانش

مدل اندازه گیری مرتبه اول متغیر درونزای تحقیق

مدل اندازه گیری مرتبه دوم متغیرهای درونزای تحقیق

همبستگی بین متغیرها

مدل معادلات ساختاری

آزمون های برازندگی مدل

جمع بندی فصل

فصل پنجم نتیجه گیری و پیشنهاد

مقدمه

نتایج و دستاوردهای حاصل از تحقیق

مقایسه با سایر تحقیقات

پیشنهادات

محدودیت های پژوهش

منابع و مأخذ

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید