پایان نامه مقایسه ی سلامت روان و راه های مقابله با درد در افراد مبتلا به آرتروز و افراد بهنجار

پایان نامه مقایسه ی سلامت روان و راه های مقابله با درد در افراد مبتلا به آرتروز و افراد بهنجار پایان نامه مقایسه ی سلامت روان و راه های مقابله با درد در افراد مبتلا به آرتروز و افراد بهنجار

دسته : -علوم پزشکی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 170 KB

تعداد صفحات : 116

بازدیدها : 524

برچسبها : دانلود پایان نامه پژوهش پروژه

مبلغ : 8000 تومان

خرید این فایل

پایان نامه مقایسه ی سلامت روان و راه های مقابله با درد در افراد مبتلا به آرتروز و افراد بهنجار

پایان نامه مقایسه ی سلامت روان و راه های مقابله با درد در افراد مبتلا به آرتروز و افراد بهنجار

 

فهرست مطالب

 

مقدمه.. 1

بیان مسأله.. 2

ضرورت اهمیت تحقیق.. 5

اهداف پژوهش:.. 7

اهداف پژوهش:.. 7

هدف کلی :.. 7

-مقایسه ی سلامت روان و راه های مقابله با درد در افراد مبتلا به آرتروز و افراد بهنجار.. 7

اهداف جزئی.. 7

-مقایسه ی سلامت روان در افراد مبتلا به آرتروز و افراد بهنجار.. 7

-مقایسه ی راه های مقابله با درد در افراد مبتلا به آرتروز و افراد بهنجار.. 7

فرضیه های پژوهش:.. 7

تعریف نظری و عملیاتی متغیرهای پژوهش.. 8

فصل دوم :.. 9

پیشینه پژوهش.. 9

سلامت روانی چیست؟.. 10

نکات مشترک بین بهداشت روان و جسم.. 10

دیدگاه های مختلف در مورد سلامت روان.. 11

تاریخچه ی سلامت روان.. 13

معیارهای سلامت روان.. 14

هدف بهداشت روان.. 15

پیشگیری از بیماری های روانی.. 16

انواع پیشگیری.. 17

اصول سلامت روان.. 19

سلامت روانی در دوره های مختلف زندگی.. 20

سلامت روانی در دوران قبل از تولد و زمان تولد   21

بهداشت روانی در دوران شیرخوارگی و کودکی.. 21

بهداشت روانی دوران بلوغ( نوجوانی).. 22

سلامت روانی در دورن بزرگسالی.. 24

سلامت روان در دوره سالمندی.. 24

رابطه سلامت جسمی با سلامت روانی.. 25

علامت شناسی در بیماری های روانی.. 26

مذهب و سلامت روان.. 26

ایمان و استرس.. 27

قرآن کریم و بهداشت روانی.. 29

نقش اجتماع در بهداشت روان.. 32

بهداشت روانی بر اساس مکاتب مختلف روانشناسی   34

مکتب زیست گرایی.. 34

مکاتب روانکاوی.. 35

کارل گوستا و یونگ.. 36

اریک اریکسون.. 37

اریک فرام.. 37

مکتب انسان گرایی.. 38

کارل راجرز Carl Rogers. 38

آبراهام فرلو Abraham Moslow.. 39

مکتب رفتار گرایی.. 39

بی- اف- اسکینر Skinner 39

مکتب شناخت گرایی.. 40

ویلیام گلاسر William glasser 40

آلبرت الیس Albert Elis. 41

مکتب هستی گرایی.. 41

ویکتور فرانکل Victor Frankl 41

آرتروز چیست؟.. 42

اصلی‌ترین علایم این بیماری چیست؟.. 43

انواع آرتروز.. 43

آرتروز استخوانی.. 44

علایم و علل آرتروز استخوانی.. 44

انواع آرتروز استخوانی.. 46

آرتروز مفصلی.. 46

نحوه ابتلا به آرتروز مفصلی.. 46

انواع آرتروز خود ایمنی ( مفصلی ).. 47

وقتی صدمه وارد می شود چه اتفاقی می افتد؟.. 50

تازه ترین تحقیقات.. 52

تازه ترین تحقیقات روی غضروف ها و مفاصل.. 53

درمان های موثر و تاثیرات ماندگار:.. 54

مصرف داروها مطابق با ساعت بدن.. 54

اختلال در ریتم طبیعی بدن با افزایش سن.. 55

جمع بندی.. 55

درمان.. 56

درمان غیر دارویی.. 56

جراحی ارتوپدی.. 57

مدیریت درد در آرتروز.. 57

مقابله با درد حاد.. 60

اتخاذ نگرش مقابله ای.. 61

مهارتهای مقابله با درد:.. 62

مهارت مقابله ای 1: اتخاذ نگرش مقابله.. 62

مهارت مقابله ای 2: استفاده از روش خود آرام سازی   62

مهارت مقابله ای 3: استفاده از روش توجه برگردانی   64

مهارت مقابله ای 4: استفاده از تصویر سازی خلاق   66

مهارت مقابله ای 5: استفاده از یخ.. 66

مهارت مقابله ای 7: حفظ شوخ طبعی خود.. 67

مهارت مقابله ای 8: داشتن انتظارات واقع بینانه   68

میزان شیوع درد مزمن.. 68

تجربه درد مزمن.. 69

مهارت مقابله ای 9: پذیرفتن درد مزمن.. 69

مهارت مقابله ای 10: مقابله با غمگینی، افسردگی و خشم   69

مهارت مقابله ای 11: ایجاد سازگاری در روابط بین فردی   70

راهبردهای مقابله ای انطباقی و غیر انطباقی   71

مقابله با التهاب مفاصل (روماتویید).. 73

نتیجه گیری های درباره مقابله با درد مزمن.. 74

اهداف کلینیکهای درمان درد.. 75

ارزیابی اولیه و ثانویه درد.. 75

نتایج پژوهش سلامت روان در خارج از کشور.. 76

فصل سوم :.. 84

روش پژوهش.. 84

روش پژوهش.. 85

جامعه آماری.. 85

نمونه های آماری و روش نمونه گیری.. 85

روش جمع آوری اطلاعات.. 85

ابزار های پژوهش.. 85

روش تجزیه و تحلیل داده ها:.. 86

فصل چهارم :.. 87

تجزیه و تحلیل داده ها.. 87

بخش اول آمار توصیفی.. 88

بخش دوم آمار استنباطی.. 93

فصل پنجم :.. 95

بحث و نتیجه گیری.. 95

بحث و نتیجه گیری.. 96

محدودیت های پژوهش.. 97

پیشنهادات.. 98

 

مقدمه

بیماری آرتروز یكی از قدیمی ترین بیماری هایی است كه تا كنون بشرشناخته است.این بیماری جزو گروه بیماره های روماتیسمی است كه خود به صد گونه ی مختلف ازبیمار های آرتروزی وروماتیسمی تقسیم می شود. واه روماتیسم معمولاٌ مربوط است به شرایط ملتهب ودرد ناك قسمت های مختلف بدن مانند كمر درد،سیاتیك والتهاب اعصاب.در حالی كه آرتروز اختصاصاً مربوط به التهاب مفاصل است. آرتروز یا استئوآرتریت شایع‌ترین بیماری از دسته التهاب مفاصل است.در این بیماری غضروف مفصل صدمه دیده و كم‌كم از بین می‌رود.آرتروز ممكن است هر مفصلی را درگیر كند اما مفاصل بزرگ كه وزن بدن را تحمل می‌كنند مثل مفاصل زانو و ران و ستون فقرات بیشتر در معرض ابتلا هستند. ویژگی اصلی پاتولوژی آرتروز از بین رفتن پیشرونده غضروف مفصلی است. با وجود این آرتروز تنها بیماری بافت غضروفی نیست بلکه بیماری یک عضو (مفصل) است که درآن همه بافتها شامل استخوان زیر غضروف ، منیسک ، رباطها و قسمت عصبی- عضلانی و غضروف گرفتار می‌شوند.آرتروز شایعترین بیماری مفصلی در انسان، مخصوصاً در افراد مسن می باشد و در رأس علل ناتوانی در سنین سالمندی قرار دارد. شیوع آرتروز در زنان معمولا بعد از 40 سالگی و در مردان بعد از 50 سال می باشد)دکتر پرویز یزدان پناه،1391).

هدف اصلی بهداشت روانی، پیش گیری از وقوع ناراحتی‌ها و اختلالهای جزئی رفتار است و ارتقای سلامت، بهترین شكل بهداشت روانی است. در این زمینه لازم است جامعه از طریق آموزشهای رسمی و غیر رسمی از ابتلای جمعیت سالم به بیماری‌های روانی جلوگیری ‌كند و افراد را علیه بیماریها واكسینه كند، زیرا علاج واقع، قبل از وقوع باید گردد. (دکتر پرویز یزدان پناه؛1391).

درد مزمن دردی است که فرد باید با آن بسازد و زندگی کند.آرتروز و آسیبهای خاص به دردهایی منجر می شود که یا تقریباً همیشه وجود دارد و یا در هر لحظه تشدید می شود.

مقابله با درد مزمن مستلزم آن است که فردیاد بگیرد علی رغم وجود فشار دایمی درد، زندگی معنی دار و رضایتبخش داشته باشد. زیرا علاج واقع، قبل از وقوع باید گردد. به همین منظور، هدف پژوهش حاضر به مقایسه­ سلامت روان و روشهای مقابله با درد در افراد مبتلا به آرتروز و افراد بهنجار می باشد.

بیان مسأله

استئوآرتریت غالبا به صورت دردی عمقی در مفصل مبتلا توصیف می‌شود که این درد با کارکرد مفصل تشدید می‌یابد و با استراحت برطرف می‌شود، اما با پیشرفت بیماری ممکن است درد دائمی باشد. سفتی و خشکی مفصل مبتلا در هنگام بیدار شدن از خواب یا بعد از مدتی دوره بی‌فعالیتی و بی‌تحرکی ممکن است بارز باشد. اما پس از تقریبا 30 دقیقه تسکین پیدا می‌کند. بیمار ممکن است برای حرکت مفاصل خود با مشکل مواجه شود و قادر نباشد آنها را خم و راست کند. بیماری است که ساختارهای مفصلی مختلف را دچار تغییرات دژنراتیو می کند که  شامل غضروف، استخوان، سینویوم، عضلات و رباط ها  می باشد. آرتروز شایعترین بیماری مفصلی در انسان، مخصوصاً در افراد مسن می باشد و در رأس علل ناتوانی در سنین سالمندی قرار دارد. شیوع آرتروز در زنان معمولا بعد از 40 سالگی و در مردان بعد از 50 سال می باشد.آرتروز در مفاصل متحمل وزن بسیار شایع است و بر مفاصل خاصی اثر می گذارد. مفاصل تحت تأثیر شامل گردن، لگن،زانو، مفاصل کمری خاجی، مفصل متاتارس انگشت شست می باشند. مفاصل مچ، آرنج، قوزک پا معمولاً درگیر نمی شوند. زانو بیشتر از سایر مفاصل دچار آرتروز می شود. برخلاف روماتیسم مفصلی ، آرتروز در ابتدا بیماری غیرالتهابی است که به تدریج پروسه‌های التهابی نیز بر آن سوار می‌شوند.آرتروز  زانو باعث خشکی، از بین رفتن دامنه حرکتی  مفصل ،تورم و درد می‌شود. بزرگترین عامل خطرساز برای استئوآرتریت سن می‌باشد. بطوریکه در زنان با سن کمتر از 45 سال فقط 2% و در سنین بین 64-45 سال میزان شیوع 30% بوده است. و بالای 65 سال این میزان 68% بوده است. تشخیص آرتروز بر اساس علائم بالینی، معاینه فیزیکی و خصوصیات رادیوگرافی می باشد.(انجمن رومالوتوژی آمریکا،1986)

برای مثال به تشریح نوعی از این بیماری بنام ارتروز زانو میپردازیم: کاهش فضای مفصلی، استئوفیت حاشیه ای، کیست های زیر غضروفی و اسکلروز زیر غضروفی می باشد.یافته های رادیوگرافی ارتباط ضعیفی با حضور و شدت درد زانو دارند. مطالعات نشان داده که وجود یا عدم وجود یک استئوفیت مشخص در رادیوگرافی یک مفصل در حالت تحمل وزن  بهترین روش تشخیص آرتروز زانو در مطالعات اپیدمیولوژیک می باشددر حالیکه کاهش فضای مفصلی ممکن است در ارزیابی شدت بیماری بکار برده شود.وجود استئوفیت ارتباط قوی با درد زانو دارد ،در حالیکه وجود یا عدم وجود کاهش فضای مفصلی همراه با درد نمی باشد.شدت درد زانو  مهم تر از درجه رادیوگرافی در تعیین  ناتوانی عمل آرتروز می باشد. طبق نظر انجمن روماتولوژی آمریکا(1986)، چنانچه درد زانو همراه با استئوفیت در گرافی و حداقل یکی از علائم سن بالای 50 سال ،خشکی مفصل کمتر از 30 دقیقه و صدای مفصل(کریپتاسیون)در حرکت فعال زانو وجود داشته باشد،در آن صورت،این رویکرد تشخیصی حساسیت 91 درصد و ویژگی 86 درصد جهت تشخیص آرتروز زانو دارد. چقدر درد افراد مبتلا به آرتروز احساس به طور مستقیم به سلامت روان آنها مربوط، یک مطالعه جدید توسط محققان UC مدرسه دیویس پزشکی پیدا کرده است. در این مطالعه، افراد با سلامت روان بهتر احساس درد کمتر و افراد با سلامت روان بدتر احساس  درد بیشتری می کنند. درد حاد و درد مزمن. درد حاد دردی نسبتاً کوتاه مدت است، وقتی سرتان را جایی می زنید یا بدنتان را می برید و یا متحمل آسیب دیگری می شوید، دردی را تجربه می کنید که مطمئن هستید بالاخره رفع می شود. این امر در مورد کارهای دندان پزشکی، جراحی و زایمان نیز صادق است. اگر چه درد ناشی از این تجارب ممکن است شدید باشد ولی مدت آن محدود است. مقابله با درد حاد مستلزم یافتن راههایی برای بالا بردن تحمل و طاقت خود تا زمان مرتفع شدن آن است.یکی از عوامل مؤثر بر آرتروز سلامت روانی پایین و ناتوانی در راه های مقابله با درد این افراد می باشد. منظور از بهداشت روانی، سازگاری فرد با محیط اطراف خود می باشد، در صورتی که فرد بتواند خود را به راحتی با محیط اطراف تطبیق دهد، قابلیتهای خود را بروز دهد و فاقد اختلالات عاطفی و رفتاری باشد، از بهداشت روانی برخوردار است . درد تجربه ای شخصی است، ما نمی توانیم درد دیگران را درک کنیم و نیز نمی توانیم دقیقاً به دیگران بیان کنیم که چقدر احساس درد می کنیم و همین درد را به صورت چنین موضوع جالبی درآورده است. اگر چه همه احساس درد می کنیم ولی هر کس به شیوه خاص خود به آن واکنش نشان می دهد. به عبارت دیگر درد یک تجربه حسی و ذهنی ناخوشایند که همراه با تخریب بالفعل یا بالقوه بوده و یا بدان صورت بیان می شود و مقابله با درد یعنی توانایی روانشناختی و فیزویولوژیکی فرد در موقعیت های مختلف با درد های فیزیکی،جسمی . روحی که با آنها مواجه می شود.(تنجمن روماتولوژی آمریکا؛1986).

در طی تحقیقاتی که در ایالات متحده توسط مارگارت، جنیفر، تارا استرین، دانیل چیمن، و ترزا بری(2009) انجام دادند به این نتیجه رسیدند که ناراحتی های روانی جدی و FAD  افراد مبتلا به ورم مفاصل را تحت تاثیر قرار میدهد، همچنین بزرگسالان جوان مبتلا به ورم مفاصل، و کسانی که با درد و یا هر دو محدودیت های عملکردی و اجتماعی، ممکن است در معرض خطر بیشتری برای SPD  باشند.لوچ، لانگورست، دوبز، پل، کرامر(2013)دری یک نمونه داخلی از بیماران مبتلا به بیماری های داخلی از تکنیک های تمدد اعصاب به عنوان استراتژی مقابله با درد استفاده شد.در این تحقیقات نشان داده شد که منبع کنترل درونی و بیرونی با سلامت روان ارتباط دارد این تحقیقات همچنین تأکید بر این موضوع دارد که پایبندی به این تکنیک ها باعث کاهش درد ناشی از بیماری های داخلی می شوند وباعث افزایش سلامت روانی می شود.دیویس، نیو، ژانگ(2013)سلامت روان با پایه ی بهتر شاخصی است ناشی از نمره ی بالا در سلامت ذهن که با کاهش درد و نمره ی نسبتا کم در مقیاس شاخص درد ناشی ازآرتروز است وبالعکس آن سلامت روان با پایه ی بدتر شاخصی است ناشی از نمره ی پایین در سلامت ذهن که با افزایش درد و نمره ی نسبتا بالایی در مقیاس شاخص درد ناشی ازآرتروز است.حس انسجام درونی و بیرونی فرد با ابعد  سلامت روان همراه است ولی با سلامت جسمی به سختی همراه است.نمره بالای فرد در بعد روانی اجتماعی نشان دهنده ی حس انسجام فرد است که این پژوهش نظریه ی آنتونوسکی را تأیید می کند.این پژوهش در صدد پاسخگویی به این مسئله است که آیا بین سلامت روان و  راه های مقابله با درد در افراد مبتلابه آرتروز و بهنجار تفاوت وجود دارد؟

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید