دسته : پزشکی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 55 KB
تعداد صفحات : 38
بازدیدها : 395
برچسبها : بیماران تنفسی مراقبت ویژه تهویه مکانیکی
مبلغ : 10000 تومان
خرید این فایلبررسی نحوه مراقبت از راههای هوایی مصنوعی در بیماران تحت تهویه مکانیکی در بخشهای مراقبت ویژه مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهراردبیل در سال 1387
مقدمه
عفونت های بیمارستانی عفونتی است که در هنگام ورود فرد به بیمارستان وجود نداشته و حداقل 72 ساعت پس از بستری شدن در بیمارستان پدیدار می شود. این عارضه سهم به سزایی در ایجا د ناتوانیها، افزایش هزینه درمانی وحتی مرگ و میر دارد. از بین عفونتهای بیمارستان شایعترین عفونتی که بیماران بستری در بخش های ICU را تهدید می کند، عفونت سیستم تنفسی می باشد این عفونت در 80% بیمارانی که دارای لوله تراشه و تراکئو ستومی و تهویه مکانیکی می باشد، دیده می شود. عوامل مختلفی در بروز این عفونت موثر می باشند و یکی از مهمترین این عوامل ساکشن راههای هوایی می باشد که عدم رعایت اصول صحیح در این امر می تواند یکی از عوامل زمینه ساز عفونت مذکور گردد.
باتوجه به نقش اساسی پرستاران در موثر بودن درمان و پیشگیری از عوارض تهویه مکانیکی و تاثیر عملکرد مناسب آنان در پیشگیری بهتر، کاهش میزان مرگ و میر و هزینه های درمانی کاملا مشخص می گردد. پژوهشگران معتقدند که مهارتهای کارآمد کارکنان پرستاری می تواند اثرات مثبتی بر جنبه های مختلف درمان بیماران داشته باشد از طرفی اهمیت کنترل عفونت در بخش های ویژه ایجاب می کند که اولا، نظارت بر عملکرد پرسنل با دقت بیشتری صورت گیرد و ثانیا گامهای لازم در بر طرف کردن علل موثر برداشته شود و در بخش های ویژه بیماران به لحاظ ضعف عمومی ناشی از بیماری، تضعیف مکانیز مهای دفاعی و طول مدت زیاد بستری در مقابل دستگاه گذاری و خصوصا وارد کردن لوله تراشه و تنفس با دستگاه تهویه مصنوعی بیشتر در معرض ابتلا به عفونت هستند. عفونت های تنفسی شایع ترین عفونت بیمارستانی در بخش های ویژه هستند و نحوه انجام اقدامات تنفسی بخصوص ساکشن از عوامل مهم در ایجاد این عفونت ها به شمار می روند بررسی ها نشان می دهد که عدم اجرای مراقبت های لازم از راههای هوایی در بیماران تحت تهویه مکانیکی باعث شیوع پنومونی ناشی از ونتیلاتور در بیماران بستری در بخش های ویژه می شود و شیوع پنومونی در بیماران تحت تهویه مکانیکی 2/12 درصد با میزان مرگ میر 3/29 همراه است. در مطالعه انجام شده توسط کارسون و همکارانش در سال 2007 میزان این عفونت در بیماران بخش ICU 47% گزاری شده است. مطالعه چائو در سال 2009 نشان می دهد که ساکشن ترشحات دهان در بیماران تحت تهویه مکانیکی قبل از تغییر پوزیشن در مقایسه با مراقبت معمول از دهان باعث کاهش پنومونی از 1/15 به 9/4 درصد می شود. مطالعات نشان می دهد که عدم اجرای معیارهای پیشگیری از پنومونی ناشی از تهویه مکانیکی به عنوان قسمتی از تدابیر معمول در بیماران تحت تهویه مکانیکی در بخش های ویژه با میزان شیوع پنومونی ارتباط دارد. بررسی زندیه نشان داد که 1/93 درصد مراقبت از لوله تراشه بخصوص ساکشن راه هوایی از کیفیت نامطلوب برخوردار بوده است. بررسی انجام شده توسط مریم محمدی نشان داد که در 100 درصد موارد قبل و بعد از انجام ساکشن عمل شستشوی دستها انجام نمی شود و در 100 درصد موارد دستکش استریل استفاده نشده است و در 95% موارد بعد از پوشیدن دستکش نیمی بلافاصله قبل از ساکشن، دست پرستار در تماس با سایر تجهیزات غیر استریل بوده و سوند نلاتون قبل از ورود به لوله تراشه غیر استریل می شد. در 100 درصد مواردی که ساکشن تر شحات دهان نیز انجام می شد. سوند نلاتون پس از ساکشن دهان وارد محلول نرمال سالین مشترک شده است به نحوی که محلول مذکور برای ساکشن نوبت بعد غیر استریل می گردد. بررسی انجام شده توسط کارسون در سال 2007 نشان داده که 82 % پرستاران حین مراقبت از بیمار ان تحت تهویه مکانیکی از راهنمایی های لازم جهت شستن دست استفاده می کنند 75% دستکش می پوشند 50 درصد آنان سر بیمار را بالاتر قرار می دهند و 3/1 افراد مورد بررسی ساکشن ساب گلوتیک انجام می دهند و 50% دستورالعمل های لازم جهت مراقبت از دهان انجام می دهند.
بررسی دیگر که توسط هالوران در سال 1998انجام شده است، نشان می دهد که کاربرد تهویه با دستگاه هزینه ها را بیشتر افزایش می دهد، بطوری که در این بررسی مشخص گردید که بعد از 7 روز درمان با تهویه دهنده هزینه مورد انتظار با بیماری که پیوند قلب شده قابل مقایسه است و علت هزینه های بالا که بیشتر در رابطه با حمایت طولانی مدتی تهویه مکانیکی است تا حدودی به مراقبت های پرستاری مداوم بستگی دارد و در صورت عدم مراقبت صحیح باعث طولانی شدن مدت بستری و افزایش هزینه های بیمارستانی می شود.
لذا از آنجایی که در سال های اخیر بخش های مراقبت ویژه به اداره بیماریهای شدید و پیچیده کمک شایانی کرده است و بالا بردن کیفیت مراقبت ها در این بخش ها از اهمیت بالایی برخوردار است، به نظر می رسد آموزش حین خدمت و نظارت غیر مستقیم بر روی عملکرد این افراد بتواند تا حدود زیادی پرسنل را جهت رعایت این اصول محاسبه نماید بررسی انجام شده توسط هووی در سال 2007 نیز مؤید این مسئله است که داشتن شناخت لازم و آگاهی از نحوه مراقبت از بیماران تحت تهویه مکانیکی در پرسنل بخش ICU بر عملکرد آنان بسیار موثر می باشد. لذا این پایان نامه با هدف تعیین نحوه مراقبت از راههای هوایی مصنوعی در بیماران تحت تهویه مکانیکی در بخش های مراقبت ویژه مراکز آموزش درمانی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در سال 1388 انجام گرفته است.
فهرست مطالب پایان نامه
چکیده
فصل اول: کلیات
مقدمه
تعریف واژه ها
اهداف و فرضیات
سئوالات پژوهش
فصل دوم: بررسی متون مطالعات ایران و جهان
فصل سوم : مواد و روش ها
ملاحظات اخلاقی
فصل چهارم : نتایج
نتایج
فصل پنجم : بحث و نتیجه گیری
بحث و نتیجه گیری
منابع
خلاصه انگلیسی
خرید و دانلود آنی فایل