دسته : حقوق
فرمت فایل : word
حجم فایل : 48 KB
تعداد صفحات : 70
بازدیدها : 365
برچسبها : حقوق کشتی آبهای داخلی دریانوردی
مبلغ : 7000 تومان
خرید این فایلمعرفی تحقیق و پروژه با موضوع وضعیت حقوقی کشتیها در آبهای داخلی
مقدمه
حقوق بین الملل دریاها یکی از رشته های نوین جهان است که نسبت به سایر رشته های نوین جهان است که نسبت به سایر رشته های حقوق از اهمیت دو چندان برخوردار است.
این رشته زمانی خود را به منصه ظهور گذاشت که در سال 1924 میلادی وقتی که جامعه ملل کمیته ای از کارشناسان را مأمور تهیه فهرستی از موضوعات دریالیتی نمود اندیشه تدوین و تنظیم قواعد حاکم بر روابط دولت ها در دریاها شروع شد.
در حال حاضر موضوع آبهای داخلی به طور اخص که مقصود از آن آبهای واقع در قلمروخشکی یک دولت یا چند دولت مثل رودخانه ها یا دریاچه ها نیست بلکه مقصود آبهایی است که بین قلمرو خشکی و خط مبدأ و یا در پشت خط مبدأ که از آن عرض دریای سرزمینی محاسبه می شود قرار می گیرد.
با این وضعیت مختصر، در این تحقیق وضعیت حقوقی کشتیها در آبهای داخلی مورد بررسی قرار می گیرد.
دریاها همیشه در حیات دولتها نقش اساسی داشته اند، زیرا اولاً چه در زمان صلح و چه به هنگام جنگ شاهراه های ارتباطی بوده اند و ثانیا قسمتی از غذای نوع بشر همیشه از منابع دریایی تأمین می شده است.
رویا رو شدن دولتها در دریاها طی قرون، باعث شده است که به تدریج اصول و قواعدی به صورت رسم و عرف برای تنظیم رفتار متقابل آنها در دریاها به وجود آید. دولتها در طول زمان این اصول و قواعد عرفی را به عنوان قوانین نانوشته اما به رسمیت شناخته شده، در روابط دریایی خود مراعات می کرده اند. بعدها به خصوص در قرن بیستم عهدنامه هایی نیز معتقد و طی آنها اصول و قواعد جدیدی درباره روابط دریایی خود به وجود آورده اند و بیش از پیش حقوق و تکالیف متقابل خود را در دریاها روشن ساخته اند. اکنون همه این اصول و قواعد عرفی و عهدنامه ای را که دولتها به عنوان قوانین بین المللی ملزم به رعایت آنها هستند، حقوق بین الملل دریایی می نامند.
با این توضیح می توان حقوق بین المللی دریایی را این طور تعریف کرد: حقوق بین الملل دریایی عبارت از مجموعه اصول و قواعد حقوقی عرفی و عهدنامه ای است که رفتار متقابل دولتها را در دریاها و آبراه های جهان تنظیم می کند. ...
کشتیهای خصوصی وقتی وارد آبهای داخلی یک کشور می شوند تابع مقررات آن کشور می باشند این قاعده در قرون سابق مورد قبول حقوقدانان بوده و از طرف دولتها نیز رعایت می شده است امروز با توجه به مقتضیات جامعه بین الملل در رویه دولتها به دو صورت اجراء می شود:
بنا به روش دولتهای تابع حقوق عرفی کشتیهای خارجی به طور کامل تابع قوانین دولت ساحلی هستند ولی طبق رویه تعدادی از دولتهای دیگر از جمله دولت فرانسه قاعده مزبور به صورت کامل و مطلق اجرا نمی شود.
مقررات انتظامی و امنیتی و کلیه قوانین دولت ساحلی نسبت به کشتی های خارجی واقع در آبهای آن دولت قابل اجراء است بنابراین کشتی های خارجی باید مقررات داخلی دولت ساحلی مربوط به دریانوردی، بهداشت عمومی، گمرک، بارگیری، تخلیه بار و قوانین مربوط به آیین دادرسی و احوال شخصی و تنظیم اسناد و قوانین مالیاتی را اجراء نمایند. ...
فهرست مطالب تحقیق
مقدمه
تعریف حقوق بین الملل دریایی و مناطق شش گانه دریا ها
تحولات نگرش دولت ها به دریا ها
وضعیت حقوقی کشتی های خصوصی در آب های داخلی
صلاحیت قضایی دولت ساحلی
صلاحیت مدنی
صلاحیت کیفری
وضعیت حقوقی کشتی های دولتی
کشتی های جنگی
سایر کشتی های دولتی
مناطق پنجگانه دریایی
کشتی تجاری در زمان صلح
کشتی های جنگی و کشتی های دولتی (غیر تجاری)
حقوق و تکالیف دولت ساحلی در آب های داخلی
حقوق و تکالیف دولت ساحلی در دریای سرزمینی
مفهوم دولت ساحلی و توسعه صلاحیت های آن
نتیجه گیری
منابع و ماخذ
خرید و دانلود آنی فایل